El Taller és una activitat artística i educativa que aporta els recursos necessaris perquè les persones amb discapacitat aprenguin a expressar-se a través d'un nou llenguatge: el Vídeo.

El nostre objectiu és promoure l’ús creatiu del llenguatge audiovisual amb l'objectiu de desenvolupar vies de creixement personal i d'inclusió social de les persones amb discapacitat. Volem apropar les persones discapacitades al llenguatge audiovisual i als valors que els són inherents: les habilitats artístiques i comunicatives, el treball en equip i la relació amb el món exterior.

El curs està estructurat en 11 unitats didàctiques, impartides setmanalment, amb una duració total de tres mesos. La realització del curs té lloc íntegrament en els centres ocupacionals, i a mesura que els alumnes adquireixen confiança, l'àrea d'acció es va desplaçant cap a espais del mateix barri on es troba el centre.

Durant el procés creatiu, els alumnes aprenen a observar la realitat, a assumir responsabilitats, a compartir decisions i a explicar les pròpies eleccions, i així, descobrir una manera de relacionar-se amb el món i amb els altres. Paral·lelament, alumnes del taller passen a ser els protagonistes d'un documental on s'observa el procés del curs immers dins la seva vida quotidiana.

Foto: Javier Almar